خلاصه جلسهٔ ۶یهودیت

از جلسات کیولیست
پرش به ناوبریپرش به جستجو

یهودیت جلسه ششم

یکشنبه هشتم شهریور ۸۸

دریافت فایل صوتی جلسه‌ی ۶ با کیفیت بالاتر

دریافت فایل صوتی جلسه‌ی ۶ با حجم کمتر

- تقوا نتایجی در زندگی و بینش فرد متقی دارد. تقوای بدون نتیجه معنی ندارد. عرفا واژه طریقت ( به معنی راه ) را استفاده کردند تا نشان دهند که راهی هست و می خواهیم به جایی برسیم.

- تحریف نشدن دین محال است چون اکثریت همه جوامع دینی را «الذین فی قلوبهم مرض» تشکیل می دهند و این افراد دین را تحریف می کنند.

- پیام دینی خوب این است که تاکید کنیم به هدف به ایمان به تقوی. به تسلیم شدن در برابر خواست خدا. این اصل همه ادیان است. اما اگر عده ای همین پیام را هم تبلیغ کنند بعد از چند نسل همین پیام توسط نسلهای بعدی تحریف می شود. تبدیل به یک مکتب تحریف شده مانند دیگر مکاتب خواهد شد. اسلام در واقع همین پیام را داشت که جزئیات و شاخ و برگهای دین اهمیت کمتری دارند تا حالت تسلیم. «اسلام» در قرآن هسته اصلی همه ادیان است و «مسلم» پیروان واقعی همه ادیان. بعدها اسلام شد نام این دین جدید. معنی این حرف این نیست که نباید شریعت این دین را تبلیغ کرد. به هر حال این بهترین شریعت است.

- آیه ۲۰ سوره آل عمران می گوید اگر اهل کتاب و امیین آمدند با تو محاجه کنند بگو من و پیروانم اسلام آوردیم. اگر شما هم اسلام آورده اید هدایت شده اید. یعنی در همان دینی که هستید هدایت شده اید.یعنی اصل و موضوع مهم همان ایمان و «اسلام» است. یک یهودی مومن بارها بهتر از یک مسلمان بی ایمان است.

- بر کمتر چیزی در قرآن مانند این که عمل صالح از هر مومنی پذیرفته است تاکید شده است. اما این حرفها در هیچ دینی جا نمی افتد چون «الذین فی قلوبهم مرض» آن را نخواهند پذیرفت.

- در قرآن آیه ای هست که هرکس جز اسلام دینی بگیرد از او پذیرفته نیست. و در آیه قبلش اسلام را معنی کرده: ایمان داشتن به خط ایمان از گذشته تا به حال و تسلیم بودن در برابر خدا. این یعنی کسی که می گوید همه حتما باید مسلمان شوند از او پذیرفته نیست.

- فکر می کنم در دو سه قرن اول شیعیان حمله حتی به بی دین ها را هم قبول نداشتند. اهل تسنن از همان اول هر غیر مسلمانی را کافر می دانستند و شایسته جهاد ابتدایی. بعد در طول تاریخ کم کم شیعیان از اهل تسنن پذیرفتند که می شود با اهل کتاب هم جهاد ابتدایی کرد.

- در قرآن آیاتی هست که نشان می دهد اهل کتاب تا قیامت حضور دارند و این گونه نیست که در آخرالزمان همه مسلمان شوند.

- ارتباط میان جامعه مسلمان و دیگر جوامع موضوع پیچیده ایست. در شرایطی که در هر دو طرف منافقینی وجود دارند. در شرایطی که جوامع دیگر مسلمین را گمراه و شیطانی می دانند. سوره آل عمران سعی می کند اسلام را به مفهوم ابراهیمی آن معرفی کند و بعد روابط جامعه مسلمانان با دیگر جوامع را توضیح دهد.

- ابراهیم علیه السلام فراتر از ما و مسیحیان و یهودیان است. او و اطرافیانش مثال اعلای اسلام هستند که حفظ شد. حضرت ابراهیم جامعه دینی تشکیل نداد. به همین دلیل همه اطرافیانش خالص بودند و نفاق در میان آنها وجود نداشت.