خلاصه حج ۲۳

از جلسات کیولیست
پرش به ناوبریپرش به جستجو

در شیعیان این شیرینی احساس مهم ترین ملت دنیا بودن خودش یک مانع بزرگ در راه آدمی است.

این افرادی که انقدر دم از امام زمان می زنند نمی توانند قبول کنند که امام زمان ممکن است موقع ظهور هر جایی برود جز ایران!

در هر انسانی این "منیت" و "انانیت" از بزرگترین سد های رسیدن به کمال است که اگر بشکند بخش مهمی از مسیر کمال طی شده . این یعنی تو به ویژگی های خوب خودت اهمیت ویژه ای می دهی تا به این نتیجه برسی که خودت از سایرین بهتری . مثالش فرعون است که می گوید : ان ربکم الاعلی . ابوسعید می گوید عرفان در دو چیز است : یکسان نگریستن ، و یکسو نگریستن. یکسان نگریستن یعنی تو همانطوری به خودت نگاه کنی که به دیگران نگاه می کنی . همان طور که خداوند به هردو شما نگاه می کند . حتی خوبی های خودت را هم ببینی . این که خوبی های خودت را هم نبینی هم نشانه ی اشکال در نگاهت است. عیسی مسیح می گه : والسلام علی یوم ولدت و یوم اموت و یوم ابعث حیا. این همان چیزی است که خداوند درباره ی او می گوید . زاویه دیدش به خدا نزدیک است.

اما بعضی آدم ها به ظاهر خیلی مطیع و متواضع هستند اما به نظر نمی آید که به کمال خاصی هم رسیده باشند . اگر خوب دقت کنی می بینی که اینها تعلق خاطر به یک دسته یا گروه خاصی دارند که آن جمع را بهترین جمع دنیا می دانند. اینها منیت خودشان را یک مرحله پنهان کرده اند و تبدیل کرده اند به مائیت.

منیت چون ویژگی جالبی نیست آدم ها به روش های مختلفی پنهانش می کنند. آدم هایی که یک هویت جمعی برای خودشان جور می کنند و به آن وابسته می شوند ، منیتشان را پنهان می کنند . با این روش می توان مدت ها همان طور با منیت ماند و هیچوقت اصلاحش نکرد، در حالیکه آدم هایی که آشکارا منیت و غرور دارند بیشتر احتمال دارد که در گذر زمان این حسشان تغییر کند . چون به وضوح می بینند که واقعا بهتر از دیگران نیستند. اما گروه هایی که معتقد به فضیلت خودشان بر دیگران می شوند ، یکدیگر را هم تایید می کنند و همینطور در دام می افتند. مثلا این حس غروری که بعضی ها الان دارند که احساس می کنند یاران امام زمان هستند ، و این که تمام تاریخ منتظر "ما" بودند.

اشکالی ندارد اگر آدم تلاشی کرده باشد و به مراتب معنوی رسیده باشد که خودش را برتر ببیند .اما وقتی کسی به صرف این که می گوید من مسلمانم ، من شیعه ام ، من امامان را دوست دارم ، خودش را برتر می بیند اشکال دارد . مگر این که واقعا به عمق اسلام و تشیع رسیده باشد - با تلاش - و رفتارش شبیه امامان شده باشد. حدیث هست که اگر می خواهید بدانید کجا هستید، نمازتان را نگاه کنید . ببینید چقدر حس پرستش دارید، چقدر توجه دارید و چقدر لذت می برید.

این سراشیبی اخلاقی که ما گرفتارش شده ایم مال نداشتن گروه های مرجع است.

ساختار این جهان بر اساس حق نیست .باطل هم هست. آثار اعمال ما مثل انرژی پتانسیل ذخیره می شوند . ستاریت خداوند باعث می شود که در این دنیا حجاب هایی روی حقایق باشد .ویژگی جهان بعدی این است که آنجا سر و رازی نیست . "یوم تبلی السرائر".